Риболовът става все по-популярен сред младежите

Въпреки огромния брой нови забавления и младежки субкултури – както във виртуалното пространство, така и в реалния свят, днес проучване сред младите хора показва, че нараства интересът им към едно хоби, което мнозина биха възприели като остаряло – риболова.

„За някои може и да е странно, но този интерес си има своите логични причини. Днес виртуалното пространство в такава степен обсебва живота на младежите, че все по-често те търсят възможности да се отдръпнат от информационните технологии и да се доближат до природата“ – обясняват от екипа на българския онлайн риболовен магазин Divo.bg.

Според тях именно това е причината все повече млади хора да ходят на екскурзии в планината, да карат колелета сред природата и да се отдават на други извънградски изживявания. „Част от тази тенденция е и нарасналият интерес към риболова, който ни позволява да си отпочинем сред природата, да съберем мислите си и да се завърнем в града изпълнени с енергия“ – добавят от популярния магазин за риболов.

През последните месеци неговият екип отчита и увеличено търсене на въдици, макари и други риболовни аксесоари от млади клиенти, както и нараснал интерес към различни места, подходящи за тази дейност.

Коментирай: