Стартира конкурс за участие в инициативата „Журналисти в училище“

т днес училища от цялата страна могат да участват в конкурса „Журналисти в училище“. Инициативата среща ученици от среден курс на обучение с известни български журналисти, носители на наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората".

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 15 май 2016 г. Необходимо е във формата за кандидатстване да мотивирате участието си в инициативата. Повече за конкурса, както и необходимите документи за кандидатстване, ще откриете тук.

Критериите, по които ще бъдат избрани училищата са: Мотивация за участие в инициативата; Предварително допитване до учениците; Предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 6 юни 2016 г. – 11 юни 2016 г.

„Журналисти в училище“ е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“. Фондът е един от малкото поименни у нас и е създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в памет на журналиста Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ.

Срещите имат за цел да провокират интереса на учениците към журналистическата професия, да стимулира сформирането на гражданаска позиция у тях и да популяризира гражданската журналистика, която защитава правата и интересите на хората, така както правеше самата Валя чрез своите материали.

На снимката: Полина Паунова, Мария Цънцарова и Миролюба Бенатова на среща-разговор с учениците от СПГЕ „Джон Атанасов".

Коментирай: