Успешен тенис сезон за варненката Зоя Чавдарова

След натоварена година, успешно приключи сезона за параолимпийксата тенисистка Зоя Чавдарова. През 2016 за пореден път тя доказа уменията си, както на национално, така и на международно ниво. Освен, че отново спечели титлата Шампион на България по тенис в инвалидни количики, Чавдарова участва и в 5 международни състезания в Румъния, Хърватска, Словакия и Гърция. В състезанията от фючър и трета серия, българката извоюва два бронзови и един сребърен медал при единици, както и златен медал при двойки жени в екип с Мария Петрова. Тези резултати доказаха, че въпреки трудностите, Зоя притежава необходимите умения и хъс за да постига все по-високи резултати.

Родната ни тенисистка тренира ежедневно на корта и във фитнес залата. Благодарение на Българска Федерация по Тенис, варненските ТК Велто, Gym Palace и Сдружение ЗА ТЕБ, Арена Тенис от Бургас, както и частни дарители, Зоя успя да участва в достатъчно на брой състезания от международен характер. Така тя не само опроверга подкрепата на своите съмишленици, но и натрупа безценен опит с тенисисти от цял свят.

След период на кратка рехабилитация, Чавдарова ще продължи да се подготвя за следващия сезон през 2017-а . Успехите на Зоя през 2016 се дължат и на добрата и спортна подготовка заедно с треньора Николай Парасков. През новия сезон нейн треньор ще е Ясен Генев, с когото ще работят през цялата зима за да гарантират най-добро представяне и догодина. Двамата се надяват, да намерят и нови желаещи да тренират тенис в инвалидна кличка във Варна.

“ Спортът е моят живот и за мен това е сферата, в която искам да се развивам. Убедена съм, че човек може да постигне всичко стига да вярва в себе си. Надявам се и други да последват моя пример” казва Чавдарова.

Спортната подготовка на Зоя Чавдарова се финансира чрез дарителска кампания. Можете да я подкрепите и вие като изпратите DMS с текст TENNIS на 17 777.
 

Коментирай: