Търсят се доброволци за проект в Румъния

Сдружение ЗА ТЕБ, Варна търси мотивирани младежи за дългосрочна доброволческа служба по програма Еразъм+ в град Арад, Румъния. Свободните места са 3, а партньорската организация е Общински културен център Арад. Доброволческата служба е с продължителност 7 месеца - от януари до юли 2017 година. За доброволците са осигурени средства за транспорт до Арад, за настаняване в града, храна и джобни пари, пълна здравна застраховка, уроци по местния език, международен сертификат за участието в програмата Еразъм+.
Целите на проекта са да развиват предприемачески и културни умения сред младите хора, да се увеличи независимостта и активното участие на младежите и да се стимулира взаимодействието между публичния и неправителствения сектор в областта на културните и младежките политики в Арад.

Доброволците ще имат следните задачи:
- Помощ при организация, промоция и провеждане на културни събития в града
- Информиране на местни младежи относно програма Еразъм +
- Организиране на различни видове работни ателиета: по експериментално изкуство, работилници за занаяти, изработване на предмети на изкуството от рециклирани материали, работилници за реставрация на стари мебели
- Организиране на културни мероприятия (киновечери, четения, концерти и т.н.)
- Участие в креативната експлоатация на алтернативни пространства в града
- Неформални уроци по английски език за местни младежи в неравностойно положение
-
Изисквания към кандидатите:
За позициите могат да кандидатстват младежи между 17 и 30 години. Специално образование, или опит не са задължителни, но е добре да имат интереси в областта на изкуството, както и работа с младежи. Идеалните кандидати трябва да са мотивирани, креативни, да имат желание да работят в междукултурна среда. Кандидатитури на младежи в неравностойно положение ще бъдат разглеждани с предимство, но това не е задължително условие за участие в проекта.

За повече информация и начини за кандидатстване се свържете със сдружение „За теб” на e-mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или телефони: 052/600 765; 0878 238 690. Срок за кандидатстване: 30.11.2016
 

Коментирай: