ORV Academy

Основните дейности, който реализирахме в този проект са следните:
• Обучителни модули по театрално изкуство – уличен и филмов театър
• Обучителни модули за водене на масови мероприятия
• Изнасяне на улични театрални представления
• Излъчване на онлайн риалити шоу

Проблемът, който се опитахме да разрешим, чрез този проект е липсата на достатъчен брой актьорски школи в града ни, които да обучават младежи за уличен театър и филмови продукции. Целта бе да дадем възможност за подготовка на млади хора, които имат интереси в областа на уличния театър и филмовото изкуство. По време на проекта се сформира школа по актьорско майсторство. Тя бе ръководена от актриса и в нея се включиха всички, които имаха желание да се впуснат в актьорското майсторство. Школата бе безплатна за всички участници в проекта. В рамките на обучението в школата, се наблегна основно на уличния театър и филмовото изкуство, но организирахме и модул за обучение на водещи на масови мероприятия, което е слабо застъпено в други подобни школи. Организирахме улични театрални постановки в различни райони на гр. Варна. Паралелно с школата реализирах онлайн риалити формат. Неговата цел бе да покаже на практика как се става актьор. Риалити формата бе с обществена, а не комерсиална цел. Подобен тип шоу не се е организирало до този момент в нашия град
 

Варна 2016

ORV MEDIA подкрепи кандидатурата на Варна за Европейска Младежка Столица 2016. За целта бяха изготвени рекламни видео спотове с известни личности, които изказваха своята подкрепа за Варна 2016. Видеата имаха голям интерес в Интернет. ORV MEDIA изготвиха и други репортажи свъзразни с кандидатурата.

Ученически партита

В края на 2012г. ORV MEDIA, заедно с Platinium Stars започват една съвместна инициатива, организиране на дискотеки за ученици. Целта е да се даде възможност на младежи, които нямат навършени 18 години, да посещават диско клубове в рамките на позволеното от закона часово време. Инициативата е ежемесечна. Всеки месец се организира парти на различна тема. Като партньор на събитията бяха привлечени Младежки Информационно Консултантски Център Варна и Варненска Търговска Гимназия „Г. С. Раковски“. По време на всяко парти се организираха и различни игри с награди.

1 BILLION RISING

На 14 февруари 2013 г. и 2014 г. ORV MEDIA, заедно с Младежки Информационно Консултантски Център Варна се включиха в международната кампания против насилието – „One Billion Rising”. За целта бе проведена информационна кампания за насилието над жени по цял свят, както и танцов флашмоб.Флашмоба бе на едни от най-оживените места в GrandMall. ORV MEDIA се включи с техническо обезпечаване на събитието, изработка на рекламни материали и медийно отразяване.

Конкурс "Stars of Bars"

През 2013г. ORV MEDIAбе партньор и на конкурса за млади изпълнители и танцьори – “Stars of bar”.През 2013г. ORV MEDIA бе партньор и на конкурса за млади изпълнители и танцьори – “Stars of bar”. Като медиен партньор бяха изготвени различни видео материали за популяризиране на събитието.

Проект "Youth MediaLab"

От 2011г. до 2012г., ORV MEDIA се включва в един международен проект – „Youth MediaLab” (Младежка медийна лаборатория). Целта бе, чрез изработване на аудио, видео и текстови материали да се популяризират младежките дейности и организации. По тези проекти сдружението си партнира с Община Варна. Участие взеха младежи от няколко европейски страни – Румъния, Гърция, Естония, Франция, Дания, Австрия, Испания, Португалия, Англия, Полша, Чехия и др.